Videospeler inladen...

Elektro-duo treedt op in geklasseerd herenhuis van Victor Horta

Een exclusief concert, dat is het minste wat je kan zeggen van het optreden van het Gentse elektro-duo Curtis Alto vanavond in Brussel. Het duo speelde voor 70 man in een geklasseerd herenhuis van architect Victor Horta. 7.000 mensen hadden geprobeerd een ticket te bemachtigen. 

Het Hortahuis is privé-eigendom en normaal dus niet open voor het publiek. Het gaat om het Hotel Max Hallet uit 1905. Het concert vond plaats in de statige trappenhal, waar advocaat Hallet destijds zijn gasten ontving.

Nu woont Horta-liefhebber Michel Gilbert hier met zijn vrouw en vier kinderen. Hij gaf uitzonderlijk toestemming voor het optreden. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Ontdek in deze reportage van de internationale Duitse zender Die Deutsche Welle hoe Hotel Max Hallet er bij daglicht uitziet:

Meest gelezen