Reporters van nieuwsorganisatie Bloomberg niet meer toegelaten op campagne-evenementen van president Trump

Journalisten van de nieuwsorganisatie Bloomberg zijn niet meer welkom op campagne-evenementen van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat heeft de campagnemanager van Trump bekend gemaakt een week nadat de oprichter van het nieuwsbedrijf, miljardair en voormalig New Yorks burgemeester Michael Bloomberg, zich ook in de strijd gooit voor de Democratische nominatie bij de presidentsverkiezingen van 2020.

Journalisten van Bloomberg zullen niet meer kunnen geaccrediteerd worden voor bijvoorbeeld verkiezingsrally's van de president. Volgens het campagneteam van Trump zou de berichtgeving van Bloomberg bevooroordeeld zijn, omdat het bedrijf weigert om onderzoek te doen naar Michael Bloomberg en zijn Democratische rivalen.

Vorige week maakte Michael Bloomberg, een miljardair en voormalig burgemeester van New York, bekend dat hij mee in de race stapt om het op te nemen tegen Trump bij de presidentsverkiezingen van 2020.

De hoofdredactie van Bloomberg noemt de beschuldigingen van Trumps campagneleider klinkklare onzin. De nieuwsorganisatie zegt dat ze altijd objectief heeft bericht over Trump, en zegt dit te blijven doen, ondanks het verbod.