Videospeler inladen...

Witte neushoorn geboren in Pairi Daiza, tweede kalfje op komst

In het dierenpark Pairi Daiza is een zuidelijke witte neushoorn geboren. Het gaat om een mannetje dat vorige week geboren is. Moederneushoorn Madiba en haar jong verkeren in goede gezondheid. Er is trouwens nog een tweede kalfje op komst. Dat wordt nog voor het einde van het jaar verwacht. 

Het is de eerste keer dat de zuidelijke witte neushoorn Madiba een jong op de wereld zet. Al snel na de geboorte kon het kleintje rechtstaan en zogen bij zijn moeder. De eerste weken in het leven van een kleine neushoorn blijven bijzonder cruciaal.

Nog voor het einde van het jaar verwacht Pairi Daiza een tweede kalfje, want ook de zuidelijke witte neushoorn Ellie is hoogzwanger. De draagtijd van een neushoorn varieert tussen de 16 en 18 maanden. 

De witte neushoorn was in de vorige eeuw een bedreigde diersoort. Er waren er toen op een bepaald moment nog maar 200 van in leven. Op dit moment zijn er weer 20.000 zuidelijke witte neushoorns.

Toch blijft de dreiging van stroperij bijzonder reëel. In de laatste tien jaar zijn immers zo’n 7.000 neushoorns afgeslacht door stropers voor hun hoorn. In 2017 alleen al waren het er meer dan duizend.

Bekijk het verslag van "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen