Foto: Google Street View

10-jarige jongen komt na ongeluk in Elsene

In de Brusselse gemeente Elsene is een 10-jarige jongen om het leven gekomen na een ongeval. Hij was vanmiddag in de Kongolaan aangereden door een bestelwagen. Hij is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis en daar aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt het Brusselse parket.

Het ongeval deed zich in de loop van de namiddag voor op het kruispunt van het Sterreplein met de Kongolaan. De jongen werd aangereden toen hij de straat overstak. Het kind werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed aan zijn verwondingen.

De bestuurder van het voertuig dat hem aanreed, een 27-jarige man, was na het ongeval in shock en is naar het ziekenhuis overgebracht. Daar heeft hij een alcohol- en drugtest afgelegd, die negatief bleek. De man zal vannacht in observatie blijven, aldus het parket. Dat heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. 

Meest gelezen