20.000 strips verloren in brand Waregem

In Waregem is de zolder uitgebrand boven een winkel in de Henri Lebbestraat. Daarbij ging een collectie van 20.000 strips verloren. De uitbaters van de winkel waren beneden toen het vuur uitbrak. Het was hun hond die alarm sloeg. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een brandende kaars. 

Vermoedelijk zijn door de ventilatie papieren bovenop een brandende kaars beland die op een bureaumeubel stond.

20.000 strips en 2.000 boeken verloren

Het vuur vond een dankbare prooi in de vele documenten die op de zolderverdieping liggen opgeslagen. "Ik ben altijd verzamelaar geweest van strips", zegt bewoner Ernie Demuysere. "Er liggen daar 20.000 strips en 2.000 boeken. Die staan nu in de fik. Dat zal een serieuze schade opleveren. Ik had nog geen volledige inventaris gemaakt, maar ik zat al aan 140.000 euro aan strips die ik in verzameling had." 

Er vielen geen gewonden. De bewoners konden met hun hond zonder problemen het pand verlaten. De brandweer kon verhinderen dat het vuur oversloeg naar de buren.

Meest gelezen