Opstand in atheneum van Vorst: leerlingen misnoegd over examenrooster 

In de Brusselse gemeente Vorst is vanochtend een leerlingenopstand uitgebroken in het atheneum Andrée Thomas. Uit ongenoegen over het examenrooster begonnen leerlingen stampij te maken en hebben ze voetzoekers gegooid in de kelder van de school. De politie is met een 40-tal manschappen ter plaatse gekomen.

De politie van de zone Brussel Zuid is vanochtend met zo'n 40 agenten naar het atheneum Andrée Thomas uitgerukt nadat er een leerlingenopstand is uitgebroken. Leerlingen hadden voetzoekers gegooid in de kelder, met enige schade tot gevolg.

De leerlingen zouden misnoegd zijn over hun examenrooster. Dit ongenoegen zou de spreekwoordelijke druppel zijn van een gespannen relatie tussen de leerlingen en een nieuwe schooldirectie, die meer tucht wil in de school.

Nadat de politie ter plaatse was gekomen, is de toestand gekalmeerd. De politie probeert nu met een viertal agenten en het schoolpersoneel in dialoog te komen met de revolterende leerlingen.

Meest gelezen