Christina Foerster niet langer CEO Brussels Airlines

De Duitse CEO van Brussels Airlines, Christina Foerster, vertrekt aan het hoofd van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Ze gaat naar moederbedrijf Lufthansa, waar ze een directiefunctie krijgt. Dat blijkt uit een mededeling van Lufthansa. Vanaf 1 januari wordt ze bij Lufthansa verantwoordelijk voor "customer & corporate responsibility". Foerster is sinds april 2018 CEO bij Brussels Airlines.

Christina Foerster vertrekt na iets meer dan anderhalf jaar als CEO van Brussels Airlines. De Duitse werkt al sinds 2002 voor de Lufthansa-groep. In oktober 2016 landde ze bij Brussels Airlines als commercieel directeur. In april 2018 werd ze dan CEO, in opvolging van Bernard Gustin.

Vanaf 1 januari keert Foerster nu terug naar het moederbedrijf Lufthansa, waar ze verantwoordelijk zal zijn voor "customer & corporate responsibility". Foerster zal in die rol onder meer verantwoordelijk zijn voor productmanagement, marketing en het getrouwheidsprogramma "Miles & More". Ze zal ook de thema's milieu, klimaat en samenleving vertegenwoordigen in het directiecomité. 

Etienne Davignon, covoorzitter van Brussels Airlines, spreekt van een "promotie" voor Foerster, die "in perfecte samenspraak" tussen Brussels Airlines en Lufthansa tot stand kwam. Wie de Duitse opvolgt, zou snel bekend moeten zijn.

Bekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen