Plots is Van Halen een "trending topic" op Twitter, met dank aan Billie Eilish

Heeft Van Halen een nieuw album uit? Is er misschien iets gebeurd met David Lee Roth, de flamboyante zanger van Van Halen, de groep die midden jaren 70 werd opgericht door de in Amsterdam geboren broers Eddie en Alex Van Halen? Was er misschien door een of andere tv-serie opnieuw aandacht voor hun wereldhits, zoals "Runnin’ with the devil" of "Jump"? Allemaal vragen die plots opduiken nu Van Halen de afgelopen uren wereldwijd een ‘trending topic’ op Twitter werd. De groep bleek daar zelfs een geduchte concurrent van Lionel Messi en zijn "Ballon d’Or". Tienduizenden en tienduizenden tweets werden over de hardrockband de wereld ingestuurd. De aanleiding? De 17-jarige zangeres Billie Eilish.

Eilish, bekend van hits als "When the party's over", "Bury a friend" en "Bad guy", was een kleine 2 weken te gast in het praatprogramma van Jimmy Kimmel. Toen die haar vroeg of ze een nummer van Van Halen kon opnoemen, reageerde ze onmiddellijk met: "Wie?" Waarop Kimmel zijn ontgoocheling niet kon wegsteken: "Ik denk dat ik nu ga huilen."

En het zijn juist die beelden, intussen 6 miljoen keer bekeken, die plots hun weg op Twitter vonden en daar vooral een discussie deden losbarsten tussen de zogenaamde boomers, geboren tussen 1946 en 1964, en de millennials, de jongeren van nu. Een selectie van de reacties:

Wolfgang Van Halen, zoon van Eddie, reageerde intussen ook al op de onverwachte aandacht voor Van Halen: "Mocht je nooit van Billie Eilish gehoord hebben, zoek haar dan op. Ze is echt wel ‘cool’. Mocht je nooit van Van Halen gehoord hebben, zoek hen dan ook op. Want zij zijn ook echt wel ‘cool’. Muziek zou mensen samen moeten brengen en hen niet verdelen. Luister gewoon naar wat je zelf leuk vindt en maak anderen niet belachelijk omdat je niet weet wat zij graag horen."

Van Halen bereikte midden 1980 alvast de top 10 in Vlaanderen met "Runnin' with the devil':

Meest gelezen