Videospeler inladen...

Drie verdachten opgepakt voor granaataanslagen in Antwerpen begin dit jaar

Er zijn opnieuw drie verdachten opgepakt voor een reeks aanslagen in Antwerpen. In maart werden toen auto's in brand gestoken en granaten gegooid in de omgeving van Park Spoor Noord.

De drie mannen, van 18, 19 en 26 jaar oud, werden vanmorgen opgepakt in Antwerpen, Hoboken en Deurne. Het gerecht verdenkt hen ervan dat ze betrokken zijn bij enkele aanslagen dit voorjaar. Op 6 maart werden enkele auto's in brand gestoken in Antwerpen en Hoboken. Daarna volgden enkele aanslagen met granaten.

Het onderzoek van de federale gerechtelijke politie leidde naar een misdaadbende. Volgens het parket van Antwerpen kwamen leden van die bende in beeld als verdachte, maar ook als slachtoffer van het geweld. De drie opgepakte mannen zullen vandaag verhoord worden, en daarna voor de onderzoeksrechter verschijnen, die hen kan aanhouden. Eerder werden al een 22-jarige en een 24-jarige gearresteerd.

Bekijk het verslag van "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen