Nicolas Maeterlinck

Man aan 213 km/u geflitst op Brusselse Ring: “Ik moest dringend naar het toilet”

Een man is op de Brusselse Ring in Lot geflitst met een snelheid van 213 kilometer per uur. Vandaag moest hij zich verantwoorden voor de rechter. De man had een opvallend excuus klaar voor zijn overdreven snelheid: "Ik moest dringend naar het toilet."

Op 28 mei werd de man aan 213 kilometer per uur geflitst op de Brusselse Ring in Lot. De man verscheen vandaag met zijn advocaat voor de politierechter in Halle en kwam met een opvallend excuus: “Ik moest heel dringend naar het toilet.”

Of hij die bewuste avond het toilet op tijd haalde, is niet duidelijk. De man kreeg een boete van 1.200 euro en een rijverbod van twee maanden. Hij moet ook het theoretische rijexamen opnieuw afleggen. Zijn advocaat vroeg wel om rekening te houden met job van zijn cliënt. “Hij werkt bij een takeldienst en moet dus vaak de baan op met een voertuig.”