Archieffoto: granaataanslag in Deurne

Granaten en schietincidenten in Antwerpen? Hoe één man gezocht wordt door iedereen

De verschillende aanslagen in Antwerpen en Wommelgem zouden draaien om één man: Gabriël C. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en werd aan VRT NWS bevestigd. Verschillende bendes zijn met man en macht op zoek naar de crimineel, die grote partijen cocaïne zou zijn kwijtgeraakt. Dat het geweld daarbij niet geschuwd wordt, bewijzen de vele aanslagen van de afgelopen dagen. 

Gabriël C. is op dit moment de meest gezochte man in het drugsmilieu. De man werd eerder al veroordeeld in verschillende drugszaken, maar zou nu spoorloos verdwenen zijn: "We hebben hem al enkele maanden niet meer gezien of gehoord", zeggen zijn advocaten in Gazet van Antwerpen. En dat is geen toeval: samen met enkele handlangers zou hij een grote hoeveelheid cocaïne zijn kwijtgeraakt. Maar dat geloven ze niet in het drugsmilieu. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij de drugs achterhoudt om ze later zelf te kunnen doorverkopen. 

Verschillende bendes maken nu jacht op de man en schakelen daarvoor over op de grove middelen. Vorige week was er nog een granaataanslag in de Van Heystveltstraat in Deurne. De granaat ontplofte niet, maar volgens Gazet van Antwerpen was de boodschap wel duidelijk: op dat adres zou er familie van C. wonen en waarschijnlijk willen de drugsbendes hem via deze weg treffen.

Amper een dag later wordt dat scenario al iets meer waarheid: een gewapende man opent het vuur op een uitbater van een telefoonwinkeltje in Borgerhout. En u raadt het al: ook hij zou banden hebben met Gabriël C.  De twee granaatontploffingen op het grasveldje van een appartementsblok in Merksem zouden dan weer vergeldingen zijn voor die schietpartij in Borgerhout. 

Het parket wou enkel de link tussen de mislukte aanslag in Deurne en de explosie in Wommelgem gisteren bevestigen. Het is niet duidelijk of het parket ook de link met Gabriël C. bedoelt.

Meest gelezen