Video player inladen...

Herman Reynders stopt op 1 februari als gouverneur van Limburg

Herman Reynders stopt op 1 februari als gouverneur van Limburg. Hij had altijd gezegd niet te blijven tot aan zijn pensioen - in 2023 - maar dit is toch vroeger dan verwacht. Reynders vindt dat het welletjes geweest is en wil andere dingen gaan doen.

Herman Reynders is ongeveer 10 jaar gouverneur, hij volgde zijn partijgenoot Steve Stevaert op. Voordien was hij 20 jaar politiek actief, vooral in Hasselt als schepen en burgemeester, maar ook als Vlaams parlementslid voor SP.A.

Zelf blikt Reynders tevreden terug, op onder meer het SALK-plan waarin alle politieke, economische en sociale partners er samen voor zorgden dat Limburg kon bijbenen, na de sluiting van Ford-Genk. Hij heeft altijd een brugfunctie proberen te vervullen.

Beluister hier een gesprek met Herman Reynders op Radio 2 Limburg en lees eronder verder:

Wat Herman Reynders na februari volgend jaar gaat doen, is nog niet duidelijk. Een politieke terugkeer sluit hij uit. Wel gaat hij een rol opnemen als ambassadeur van eerste klasse basketbalclub Limburg United, waar hij altijd al bij betrokken was. Andere zakelijke engagementen liggen nog open.

Wie de volgende gouverneur van Limburg zal worden, is nog niet duidelijk. Er moeten nog twee andere gouverneurs vervangen worden en dat gebeurt volgens een akkoord binnen de Vlaamse regering.

Politicoloog Carl Devos (UGent) gaf in "De ochtend" op Radio 1 duiding bij de benoeming van gouverneurs:

Bekijk het verslag van "Het Journaal" hier: 

Video player inladen...