Nauwelijks 7 woorden voor Anna Paquin in "The Irishman": "Meer moest dat niet zijn!"

Ze won in 1993 een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol van Flora McGrath in "The piano". In 2009 won ze een Golden Globe voor beste actrice in een dramareeks voor haar rol van Sookie Stackhouse in "True blood". Daarnaast wist ze nominaties in de wacht te slepen voor een Primetime Emmy Award en een Teen Choice Award. Maar meer dan 7 woorden mocht Anna Paquin niet zeggen in het felbejubelde "The Irishman" van regisseur Martin Scorsese, momenteel te zien op Netflix en een van de grote kandidaten voor Oscarwinst in februari 2020. Dat ging natuurlijk niet onopgemerkt voorbij op sociale media en noopte hoofdrolspeler Robert De Niro nu zelfs tot een reactie.

In "The Irishman" speelt de nu 37-jarige Paquin de rol van Peggy Sheeran, de dochter van Frank, rol van De Niro. Veel praten doen ze alvast niet met elkaar en Paquins rol is beperkt tot volgende 7 woorden: "Why? Why? Why haven’t you called Jo?" Op sociale media vormden zich onmiddellijk 2 kampen, zij die Scorsese van seksisme en vrouwonvriendelijkheid beschuldigden én zij die de stilte van Paquin juist een enorme kracht toebedeelden. Er volgden dan ook reacties als:

Nadat Paquin eerder al gereageerd had op de controverse door te zeggen dat ze het een privilege vond dat ze een auditie mocht doen om deel te kunnen uitmaken van de ongelooflijke cast van "The Irishman" en dat ze erg trots was op het uiteindelijke resultaat, was het nu Robert De Niro zelf die tijdens een interview met nieuwswebsite USA Today reageerde: "Anna was erg indrukwekkend en meer moest dat niet zijn. Misschien kon er in een aantal andere scènes wat meer interactie geweest zijn tussen Frank en haar. Maar we hebben het op deze manier gedaan."

De Niro besloot met te zeggen dat Paquin "buitengewoon" was en dat deze filmrol bij de kijker duidelijk is blijven hangen.