PLAN B AFLEVERING #11: Bestaat er zoiets als een Waalse identiteit? 

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een politiek fenomeen uit Franstalig België.

In de Vlaamse politiek is het woord "identiteit" behoorlijk aanwezig. Het Vlaamse regeerakkoord pleit voor een versterking én een verspreiding van die identiteit, bijvoorbeeld door een "Vlaamse canon" op te stellen. Die canon kan dan volgens het regeerakkoord gebruikt worden in het onderwijs en bij de integratie van nieuwkomers.

Maar bestaat er zoiets als een "Waalse identiteit"? En wordt die in de politiek in Franstalig België gebruikt? en hoe dan?

Alain Gerlache (RTBF) geeft (in het Nederlands) tekst en uitleg.

Meest gelezen