Het Songfestival zal plaatsvinden in Ahoy, in Rotterdam

Van 18,50 tot 248,50 euro: tickets voor Songfestival in Rotterdam vanaf volgende week te koop

Volgende week donderdag start de kaartenverkoop voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Kaartjes zijn te koop voor 18,50 tot 248,50 euro. Om zwarthandel tegen te gaan, geeft de organisatie enkel tickets op naam vrij.

Wie het Eurovisiesongfestival in Rotterdam live wil meemaken en een goed zicht wil hebben op het gebeuren, zal diep in de buidel moeten tasten. Volgende week donderdag start de kaartenverkoop voor het liedjesfestival.

In totaal zijn er negen shows waar mensen kaarten voor kunnen kopen: de drie liveshows (de finale en de twee halve finales), de drie juryfinales (zijn vóór die liveshows) en drie generale repetities. De prijzen van de tickets lopen sterk uiteen: van 18,50 euro voor een halve finale, maar met beperkt zicht, tot 248,50 euro voor de liveshow, maar dan wel op de eerste ring.

Maatregelen om handel van tickets op de zwarte markt tegen te gaan

De zaalcapaciteit in Ahoy is beperkt. De organisatie verwacht daarom een run op de tickets. In totaal is er plek voor 65.000 mensen. De finale op zaterdagavond 16 mei  kan maar door 7.000 mensen worden bijgewoond. Twee derde van die plaatsen gaat in de vrije verkoop. De rest is gereserveerd voor de delegaties van de 41 deelnemende landen. Wel worden er kaarten verloot onder Rotterdammers met een laag inkomen.

De organisatie neemt ook maatregelen om handel van tickets op de zwarte markt tegen te gaan. Het gaat alleen tickets op naam verkopen en zal bezoekers om een legitimatie kunnen vragen. Ook mag iedere koper maximaal vier kaarten afnemen.

Tickets kunnen vanaf volgende week donderdag besteld worden via: www.songfestival.nl (voor Nederland) en www.eurovision.tv (internationaal).

Trio presenteert het liedjesfestival

Wie het Songfestival zal presenteren, is ook al bekend. De taak rust op de schouders van het trio Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit.

Het Eurovisiesongfestival gaat door in mei 2020 in Rotterdam. De eerste halve finale is op 12 mei, de tweede op 14 mei en de finale tenslotte op 16 mei.