© ESA Space Agency (CC BY-SA 2.0)

Zeker 50 migranten en vluchtelingen verdronken  voor kust Mauritanië

Voor de kust van Mauritanië, in het noordwesten van Afrika, is een schip met migranten en vluchtelingen aan boord gezonken. Daarbij zijn minstens 57 mensen om het leven gekomen. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

Het schip voer op de Atlantische Oceaan vlak voor de kust van Mauritanië, toen het door een nog onbekende oorzaak schipbreuk leed en zonk. Volgens de IOM hebben 83 migranten de scheepsramp overleefd. Zij konden zwemmend de kust bereiken. Aan hen wordt medische hulp gegeven.

Volgens Laura Lungarotti, hoofd van de IOM-missie in Mauritanië, zijn zeker 57 mensen om het leven gekomen. Aan boord zaten mensen uit het zuidelijker gelegen land Gambia. De boot was daar vorige week vertrokken. Aan boord waren ten minste 150 mensen, onder de slachtoffers zijn ook vrouwen en kinderen.

De gevaarlijke zeeroute langs de West-Afrikaanse kust was vroeger een belangrijke route voor migranten die vanuit Afrika probeerden naar Europa te trekken. Maar de route wordt nu veel minder gebruikt: rond 2005 verhoogde de Spaanse politie het aantal patrouilles.

Meest gelezen