Copyright 2019 The Associated Press. All Rights Reserved.

Slachtoffer van verkrachting door verdachten in brand gestoken op weg naar rechtbank in India

In het noorden van India is een vrouw die eerder dit jaar het slachtoffer werd van een verkrachting, op straat in brand gestoken. Dat gebeurde toen ze op weg was naar de rechtbank, waar haar zaak zou worden behandeld. De 23-jarige vrouw is levensgevaarlijk gewond. 

De vrouw was op weg naar de rechtbank, waar ze gehoord zou worden over de verkrachting waarvan ze in maart dit jaar het slachtoffer was geworden.  Een groepje mannen sleurde haar mee naar een veld, overgoot haar met benzine en stak haar in brand.  

Vijf mannen werden gearresteerd. Twee van hen zijn verdachten in de verkrachtingszaak. Een van hen werd volgens de politie onlangs op borgtocht vrijgelaten.

Het incident deed zich voor in het district Unnao in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh. Nog maar een week geleden was er ook in het zuiden van India, in Hyderabad, ophef over een gelijkaardige zaak. Een vrouw van 27 werd verkracht door een groep mannen en daarna levend in brand gestoken. De vrouw overleefde de brutale aanval niet.

(lees voort onder de foto)

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

India is de voorbije jaren al meermaals in het nieuws gekomen met berichten over (seksueel) geweld tegen vrouwen. De eerste zaak die wereldwijd ophef veroorzaakte, dateert van eind 2012. In de hoofdstad New Delhi werd een studente in een bus door een groep mannen verkracht en vermoord.  

Sindsdien heeft India zijn wetten inzake seksueel geweld aangescherpt, maar activisten klagen aan dat er nog altijd te weinig wordt gedaan om de wetten te implementeren. 

Het seksuele geweld gaat onverminderd door, blijkt ook uit cijfers van de Indiase overheid, die de Britse omroep BBC aanhaalt. in 2017 zijn meer dan 34.000 vrouwen verkracht in India. Dat zijn er 92 per dag.