Steekpartij op school in Temse: jongere gewond naar ziekenhuis gebracht

Op een middelbare school in Temse is een steekpartij gebeurd tussen twee leerlingen. Bij het incident is één jongere gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het parket en de school bevestigen het incident, maar het onderzoek loopt nog. Het meisje dat een medeleerling verwondde is alvast geschorst.

In Temse is deze voormiddag een ruzie ontstaan tussen enkele leerlingen tijdens een uur studie van het Lyceum aan de Stroom. Een meisje heeft een jongen met een mes in het been gestoken. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar is niet zwaargewond. Hij mag wellicht vandaag nog naar huis. 

Medeleerlingen zijn onder de indruk. Daarom heeft de directie voor opvang met slachtofferhulp en mensen van het CLB voorzien. Directrice Nora De Caluwé: "Het is een grote shock voor de school, zowel voor de leerlingen als voor het personeel en de ouders. De politie heeft slachtofferhulp ingeschakeld. Ook het CLB is ter plaatse om leerlingen en personeel bij te staan. We proberen om de rust voor de leerlingen te herstellen. Net vandaag zijn ook de examens begonnen voor een deel van de jongeren. We hebben een school met een goede reputatie, dus dit is heel erg voor een school. Al het goede werk wordt door zo'n incident teniet gedaan. De betrokken leerling wordt sowieso geschorst."

kasto80

Meest gelezen