Video player inladen...

CD&V-voorzitter Coens: "Arco moet niet in het regeerakkoord opgenomen worden"

De nieuwe CD&V-voorzitter Joachim Coens vindt dat een regeling voor het Arco-dossier niet moet worden opgenomen in een regeerakkoord. Dat heeft hij gezegd in "De afspraak op vrijdag".

Na de ondergang van de Dexia-bank en van Arco in de financiële crisis van tien jaar geleden, wordt CD&V nog altijd achtervolgd door de belofte van de toenmalige federale regering om de Arco-coöperanten (gedeeltelijk) te vergoeden. In de vorige regering was een oplossing voor dat probleem zelfs opgenomen in het regeerakkoord, maar vijf jaar later is er nog geen oplossing.

Joachim Coens vindt dat dat dossier niet aan de partij moet blijven kleven, maar trekt zijn handen er ook niet van af. "Er zijn verschillende verantwoordelijken", zegt Coens. "Er is de bank, er is de beweging.net (het vroegere ACW, red) die mee hun verantwoordelijkheid moeten nemen om dat op te lossen."

"Er is in het verleden ook een stuk engagement geweest van de federale overheid die nu in gerechtelijke procedures aangekaart wordt, dat moet daar opgelost worden. Het dossier zal ooit op de regeringstafel komen op het moment dat de gerechtelijke procedures ten opzichte van de engagementen van de federale overheid uitgesproken zijn, maar ik denk niet dat we dat als een punt in een regeerakkoord moeten hebben", besluit Coens. 

Bekijk hier de hele uitzending van "De afspraak op vrijdag":

Video player inladen...