Videospeler inladen...

Duizenden deelnemers aan klimaatbetoging in Madrid

In Madrid zijn vrijdag duizenden mensen van over de hele wereld op straat gekomen met de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Ze eisen concrete maatregelen van politici om de klimaatverandering te stoppen. Volgens de autoriteiten waren er 15.000 mensen, Thunberg sprak over een half miljoen.

Duizenden klimaatbetogers trokken vandaag in Madrid van het treinstation Atocha naar de hoofdstraat Paseo del Prado in de Spaanse hoofdstad. Met de actie willen ze druk uitoefenen op de deelnemers aan de VN-klimaatconferentie die nog tot 13 december plaatsvindt in Madrid.

Thunberg verklaarde op het podium dat de wereld in een klimaatnoodtoestand verkeert en dat iedereen uit de comfortzone moet komen om het probleem op te lossen. Eerder had ze tijdens een persconferentie al verklaard dat ze hoopt op concrete resultaten van de conferentie.

Het boegbeeld van de klimaatactivisten Greta Thunberg verliet eerder vanavond de stoet. De politie had haar dit aangeraden omdat ze niet verder kon lopen door alle journalisten en anderen die zich om haar heen drongen. Later hield ze wel een toespraak voor de demonstranten.

Bekijk hier hoe Greta Thunberg de betogers in Madrid toesprak:

Videospeler inladen...

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen