Videospeler inladen...

"Heel verrassend om die maan te zien en de muziek te horen, ik wist eerst niet wat te denken"

"Museum of the Moon", zo heet deze indrukwekkende volle maan die tot 27 december te zien is in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. Het gaat om een kunstwerk van de Brit Luke Jerram, een installatie van licht, beeld en geluid met een diameter van 7 meter. "Ik wist eerst niet wat te denken... Het brengt tot rust, heel inspirerend", zo reageerde een verraste bezoekster toen ze de kathedraal binnenkwam en de gigantische maan zag.

"Museum of the Moon" werd in 2016 voor het eerst tentoongesteld in Bristol in Engeland tijdens een festival voor heteluchtballonnen. Sindsdien toeren verschillende replica's van de opblaasbare constructie de wereld rond. In ons land was "Museum of the Moon" al te zien in Gent en in Aalst en nu dus in Mechelen.

Bekijk hier "Museum of the Moon" in Mechelen (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Vorig jaar voltooide Luke Jerram een gelijkaardige installatie, ook met een diameter van 7 meter. "Gaia" heet dat werk, dat de planeet aarde toont vanuit de ruimte.

Ook van de planeet Mars heeft Jerram ondertussen een kunstwerk gemaakt.

Meest gelezen