AFP or licensors

Italiaanse politicus Matteo Salvini dreigt Nutella te boycotten omdat het niet Italiaans genoeg is

De Italiaanse extreemrechtse oppositieleider Matteo Salvini van de partij Lega heeft ermee gedreigd Nutella, de bekende hazelnootchoco, te boycotten omdat de ingrediënten die het gebruikt niet 100 procent Italiaans zijn. Nutella is in handen van het Italiaanse Ferrero.

"Ik ben overgestapt op een ander product omdat ik ontdekt heb dat Ferrero Turkse hazelnoten gebruikt. Ik verkies bedrijven te helpen die Italiaanse producten gebruiken", heeft de Italiaanse oppositieleider Matteo Salvini donderdagavond gezegd op een bijeenkomst van zijn partij Lega.

"Ik help liever Italiaanse landbouwers", voegde hij eraan toe. De 46-jarige Matteo Salvini deelt graag zijn eetgewoontes met zijn achterban als een soort socialemediastrategie.

Het motto van Lega is "Italianen eerst". In de opiniepeilingen leidt de nationalistische partij met 32 procent van de stemmen.

Meest gelezen