"Mijn boodschap voor mijn 3 kinderen: word nooit zoals jullie mama!"

Ruig bekkend, zonder scrupules, geen blad voor de mond, recht voor de raap, overgoten met een flinke slok alcohol en een portie vrijblijvende seksuele escapades. Tien jaar geleden keek de goegemeente met grote ogen naar het reilen en zeilen van 8 huisgenoten die aan de kustlijn van de Amerikaanse staat New Jersey vooral de bloemetjes buitenzetten. "Jersey Shore" werd een immens succes en wordt intussen beschouwd als een van de voorbeelden hoe reality-tv het best kan scoren. Een van de opvallendste figuren in het huis was ongetwijfeld Nicole 'Snooki' Polizzi, klein van gestalte maar groot in alcoholgebruik en nog groter in grof taalgebruik. Intussen is ze een succesvolle zakenvrouw met 3 kinderen.

Begin december 2009 zond MTV de allereerste aflevering van "Jersey Shore" uit. Als er al iets was wat van Pauly D, JWoww, Sammi Sweetheart, Vinny, Ronny, Angelina, The Situation en Snooki verwacht werd, dan was het feesten. En dat kon Snooki - Vanaf haar twaalfde werd Polizzi door haar vriendinnen zo genoemd, omdat ze het eerste meisje was dat een jongen durfde kussen – zeker als een van de besten.

AP

Nicole Polizzi, die in Chili geboren werd en geadopteerd werd door een New Yorks gezin: "Mijn grote droom was altijd om op televisie te komen. Toen ik las van die auditie voor "Guido’s en Guidettes" (Amerikanen met Italiaanse roots, red), dacht ik onmiddellijk: "Dat is me op het lijf geschreven." Ik ben dan dronken naar die auditie gegaan en kreeg onmiddellijk de rol. Toen ik dan uiteindelijk in het huis beland ben, heb ik me weer bezat. En ja, wat er volgde is geschiedenis." (The morning show, oktober 2019)

"We toonden ons zoals we waren. Zoals we zijn. Van de regisseurs kregen we toen alleszins geen feedback of aanwijzingen. Als we die vroegen, waren ze nooit beschikbaar. Als ik daar nu op terugkijk, is dat toch wel raar." (The morning show)

"Het interesseert me geen zier wat men van me denkt. Ik herinner me dat, nadat de eerste aflevering uitgezonden was, ik terug naar mijn eigen huis in New York ging, en dat men een petitie had laten rondgaan met de dringende vraag dat ik zou verhuizen. Die petitie kreeg zelfs aandacht op een lokaal radiostation. "Menen jullie dit?", reageerde ik. Alsof ik me uit New York zou laten schoppen. Al dat drama! Maar toen bleek dat "Jersey Shore" een groot succes was, praatten ze helemaal anders." (The morning show)

Tijdens de opnames van "Jersey Shore" ontmoette Polizzi haar echtgenoot Jionni LaValle, natuurlijk tijdens een nachtje dat de drank weer rijkelijk vloeide. Ook al gingen beiden zelfs een tijdje uit elkaar, in maart 2012 maakte Polizzi hun verloving bekend. In november 2014 trouwden ze, toen al ouders van 2 kinderen. In mei 2019 volgde dan een 3e kind.

Polizzi: "Mijn man helpt mij voortdurend met de kinderen. Vooral als ik slechtgezind ben en mijn rust nodig heb. Ik vind het geweldig dat hij mijn houding dan accepteert. Want hij weet ook dat, als hij dat niet doet, er een hevige ruzie zal volgen. Nee, hij is mijn beste vriend!" (US Magazine, januari 2019)

"Het lijkt, als ik geen foto’s van Jionni publiceer, of foto’s van ons beiden, alsof we huwelijksproblemen hebben. Maar dat is helemaal niet zo. Jionni wil niet in de schijnwerpers staan. Hij haat het leven als beroemdheid. Hij wil eerder rustig en teruggetrokken door het leven gaan. Wat mij dan ook weer met 2 voeten op de grond zet." (US Magazine)

"Toen ik voor het eerst zwanger was, kreeg ik vaak de opmerking: "Jij gaat een slechte moeder zijn." Wel, ik ben een super coole moeder! En ik vind het geweldig om een moeder te zijn. Met mijn 3 kinderen voel ik me compleet." (The morning show)

"Of ik spijt heb van sommige uitspraken? Eigenlijk heb ik spijt van iedere aflevering van ieder seizoen. Nu ik een moeder ben, lijkt het alsof ik stront ben. Maar toen ik 21 was en eraan begon, had ik maar één doel: er voor 100 procent voor gaan. Maar ik besef nu ook dat mijn kinderen dat allemaal ooit te zien krijgen. En ik zal hen een uitleg daarvoor moeten geven. Maar hoe zal ik dat doen? Het zal een levensles worden: word niet zoals mama en neem betere beslissingen. Dan komt er toch nog iets goeds van." (The morning show)

Nadat "Jersey Shore" er in december 2012 de brui aan gegeven had, bleef Polizzi toch bezig in het wereldje van de reality-tv, met "Snooki en Jwoww" en "Nicole & Jionni’s Shore Flip". In 2018 werd er nieuw leven geblazen in "Jersey Shore", onder de titel "Family vacation", waarvan onlangs het 3e seizoen uitgezonden werd. Polizzi nam in 2013 ook nog deel aan “Dancing with  the stars” (zie hierboven) en onlangs presenteerde ze het eerste seizoen van "How far is tattoo far?" Ze werd 2 keer genomineerd voor een Teen Choice Award. 

Maar zeker zo belangrijk voor Polizzi is haar "Snooki Shop". Niet alleen online biedt de intussen 32-jarige Polizzi haar kleren en accessoires, die ze zelf omschrijft als een mix van Nicole en Snooki, aan, in de herfst van 2018 opende ze ook haar eerste winkel in Madison ("Een droom die werkelijkheid werd"). Door het succes daar hoopt Polizzi zo snel mogelijk te kunnen uitbreiden.

Polizzi: "Dat ik mijn eigen bedrijf heb, waar ik fans kan ontvangen en hen advies kan geven hoe zich te kleden, voelt grandioos. Ik wil zelf niet die moeder zijn die haar kinderen op hoge hakken van school haalt. Nee, dan zie ik er eerder als een dakloze uit. Die boodschap wil ik ook via mijn winkel doorgeven." (The morning show)

 "Ik zit altijd met mijn werk in mijn hoofd. Zelfs na een bevalling neem ik hooguit een paar dagen verlof. Hoe gaat het met mijn merk? Hoe kan ik mijn merk groter maken? Hoe kan ik het beter maken? Daar ben ik voortdurend mee bezig. Een dagje vrij nemen, nee, daar krijg ik alleen maar stress van." (People, maart 2019)

"Mijn advies is: als je iets wil doen, doe het dan. Je zal dan wel zien wat er gebeurt. Twijfel zorgt er alleen maar voor dat je je plannen uitstelt en dat het almaar moeilijker wordt om ze te realiseren." (Good Morning America, april 2019)

Meest gelezen