© Nathan Dobbelaere/Cutting Edge

Suikerrock Tienen houdt er na volgende zomer mee op: "Stadsbestuur heeft geen respect voor ons"

Het Tiense stadsfestival Suikerrock stopt ermee. In de zomer van 2020 organiseren ze nog één editie en dan is het definitief voorbij. De festivalorganisatie is kwaad op het stadsbestuur en vindt dat de stad geen respect toont voor het evenement.

Het festival heeft het gevoel dat Suikerrock geen prioriteit is voor het huidige bestuur. "Suikerrock was 34 jaar lang, samen met Tiense Suiker, hét belangrijkste uithangbord van de stad Tienen. Duizenden vrijwilligers hebben over de jaren heen het beste van zichzelf gegeven. Helaas moeten we vaststellen dat het huidige Tiense stadsbestuur geen respect toont voor het unieke en belangeloze werk van zowel Suikerrock als haar partners en vrijwilligers", laat de organisatie weten.

"Na de heraanleg van de Grote Markt gaan we daar niet meer terechtkunnen, terwijl dat wel zo was afgesproken", vertelt organisator Walter Kestens in "Start Je Dag" op Radio 2 Vlaams-Brabant.  "Zonder de onvoorwaardelijke steun van het stadsbestuur heeft het geen zin meer. We kunnen niet anders dan deze beslissing nemen."

Burgemeester Katrien Partyka: "Jammer"

De burgemeester van Tienen, Katrien Partyka (CD&V) reageert verbaasd op de aankondiging. "Ik vind het jammer dat Suikerrock ermee stopt. We hebben altijd ons best gedaan om het festival mogelijk te maken." Volgens de burgemeester zou het festival financiële problemen hebben en is dat een grote reden om ermee op te houden. "Vorige editie was een mooie editie, maar het weer viel tegen. Een festival organiseren kost veel geld en ook andere festivals hebben het tegenwoordig financieel moeilijk."

Farewell Edition

"Uit respect voor alle Tienenaars en alle festivalliefhebbers" wil Suikerrock er nog één keer een lap op geven. De Suikerrock "Farewell Edition" zal plaatsvinden van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus. Op donderdag 30 juli komt er een "Farewell Party" op de Grote Markt.

Vanaf vrijdag 31 juli start het festival in het volledige stadscentrum met onder andere concerten op het hoofdpodium met alleen groepen die al eens op de planken stonden in de voorbije 33 jaar. The Sisters of Mercy en White Lies zijn daarvoor de eerste namen. Zondag blijft de traditionele familiedag.

Meest gelezen