Videospeler inladen...

Energiebedrijf Engie België zoekt 1.000 nieuwe medewerkers: "Het is een echte 'war for talent'"

Bij Engie België staan momenteel liefst 1.000 vacatures open. Het energiebedrijf heeft moeite om die in te vullen en spreekt van een "war for talent" (vrij vertaald: een "gevecht om talent").

Engie België is in volle verandering en dat heeft veel te maken met de energietransitie, de evolutie richting hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon, in de strijd tegen de klimaatopwarming. Het energiebedrijf is hierdoor volop aan het vernieuwen én het verjongen.

Sinds begin 2018 heeft Engie België 2.000 nieuwe medewerkers aangenomen op een totaal van 17.000 personeelsleden. Dat was nodig om de pensioenuitstroom op te vangen, maar ook om een nieuw soort jobs in te vullen, vooral dan in de afdelingen hernieuwbare energie en energiebesparing.

Toch staan momenteel nog altijd 1.000 vacatures open bij Engie België. Het energiebedrijf heeft het over een "war for talent" omdat het om technische functies gaat. Mensen met zo'n profiel zijn erg gegeerd op de arbeidsmarkt, ook al omdat ons onderwijs te weinig zulke profielen aflevert.

Bekijk hieronder het bijhorende verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen