Videospeler inladen...

Indiase die in brand was gestoken door vermoedelijke verkrachters, overleden aan verwondingen

In India is een 23-jarige vrouw overleden nadat ze in brand was gestoken door een groep mannen, onder wie twee mannen die ze ervan beschuldigde dat ze haar hadden verkracht. De vrouw was onderweg naar de rechtbank die haar verkrachtingszaak zou behandelen. De zaak beroert de gemoederen fel in India.

De vrouw zei dat ze eind vorig jaar het slachtoffer was geworden van een verkrachting en werd donderdag op weg naar de rechtbank door een groep mannen aangevallen, die haar hadden zitten opwachten.  

Vijf mannen, onder wie twee mannen die verdacht werden van haar verkrachting, begonnen de vrouw te slaan en te steken, overgoten haar met benzine alvorens haar in brand te steken. De vrouw heeft nog een kilometer kunnen lopen, op zoek naar hulp.

Vrij op borgtocht

Het slachtoffer werd met zware brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis: aanvankelijk in een plaatselijk ziekenhuis maar nadien werd ze overgevlogen naar een ziekenhuis in de Indiase hoofdstad New Delhi. 

Uiteindelijk is ze een dag later overleden aan een hartstilstand, meldt een chirurg die de vrouw behandelde. “Ze had brandwonden over 95 procent van haar lichaam”, verklaarde hij na haar overlijden. Ook haar luchtpijp was verbrand en haar longen waren aangetast. 

De vijf mannen die het slachtoffer in een verklaring aan de politie bij naam noemde, zijn nu opgepakt. Het gaat onder andere om de twee mannen die door de vrouw van de verkrachting werden beschuldigd. Eén van hen was eerder opgepakt, maar op borgtocht vrijgelaten tijdens het proces. De andere was nog op de vlucht.

Verontwaardiging

Het incident doet de verontwaardiging over de verkrachtingsplaag in India nog verder oplaaien. Eind vorige maand werd nog een 27-jarige veearts verkracht en in brand gestoken in de buurt van de stad Hyderabad. In verschillende Indiase steden kwamen mensen op straat toen het verkoolde lichaam van de vrouw werd gevonden.

Volgens de recentste gegevens van de Indiase overheid zijn in 2017 meer dan 34.000 vrouwen en meisjes verkracht. Dat zijn er 93 per dag.

Bekijk de reportage uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen