Jongen van 5 bevrijd uit puin van ingestort gebouw in Nederland

In Coevorden, in het oosten van Nederland, is rond 15 uur een grillroom ingestort na een explosie. Een eerste slachtoffer kon vrij snel vanonder het puin worden gehaald. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, over zijn toestand is niets bekend. Maar een jongen van 5 zat urenlang gekneld onder het gebouw. Intussen is hij in "zorgwekkende toestand" bevrijd.

Gespecialiseerde teams waren uren bezig om bij de jongen te komen. Dat vergde een zeer zorgvuldige aanpak en kostte tijd, zei de gemeente. "De situatie wordt zodanig dat wij ons zorgen beginnen te maken over zijn spoedige redding", zei de burgemeester eerder vandaag. "De kans op onderkoeling is groot. Er wordt alles aan gedaan om hem zo warm mogelijk te houden en zo snel mogelijk uit het puin te halen."

Na 5 uur konden de hulpdiensten de jongen uiteindelijk bevrijden. Volgens de NOS is hij in een "zorgwekkende toestand" uit het puin gehaald, maar volgens de burgemeester konden reddingswerkers wel met het kind communiceren.

Om veilig te kunnen werken, waren de stroom en het water in de omgeving afgesloten. Een bouwkraan werd ingezet en geparkeerde auto's werden verwijderd. Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend.

Meest gelezen