2,6 meter: Duiven onthult langste straatnaambord van Nederland

Duiven in Nederland heeft een bord onthuld met daarop de langste straatnaam van het land: Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort.

Een bord van liefst 2,6 meter lang: dat was gisteren nodig in Duiven in Nederland om de langste straatnaam van het land te onthullen. Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort, heet de straat officieel.

Het gaat om een verbindingsweg tussen 2 andere straten in de gemeente in de provincie Gelderland. Langs de weg staan geen huizen, dus niemand hoeft de naam van 50 letters, 4 spaties en een koppelteken op haar of zijn visitekaartje te noteren.

De naam is al in 2010 aan de verbindingsweg toegekend, toen als hulde aan het belang van de zogenoemde landinrichtingscommissie voor Duiven en Westervoort.

Met het bord kan Duiven nu ook echt met de langste straatnaam van Nederland pronken. De gemeente neemt de eretitel over van Heerlen in Nederlands Limburg waar in de Ir. Mr. Dr. van Waterschoot van de Grachtstraat tot nu toe het langste bord van het land hing.

Ook Vlaanderen telt enkele kanjers van straatnamen. Wat dacht u van de Burgemeester Charles Rotsart de Hertainglaan in Maldegem of de Eerste Poolse Pantserdivisiestraat in Aalter?