Jasper Jacobs

Twee aanhoudingen in onderzoek naar horecafraude in Limburg

In het gerechtelijk onderzoek naar fraude met witte kassa's in Limburgse horecazaken heeft de onderzoeksrechter twee mannen aangehouden. Het gaat om een leverancier en een programmeur van witte kassa's.  Er zou sprake zijn van het manipuleren van de witte kassa's om zo de belastingen te omzeilen.

Donderdag vielen speurders van de federale gerechtelijke politie van Limburg binnen in verschillende horecazaken in Genk, Hasselt, Zutendaal, Maasmechelen en Lommel. Er werden tien mensen gearresteerd voor verhoor. Vijf van hen zijn bij de onderzoeksrechter moeten verschijnen. 

De zaakvoerders van onder meer de horecazaken 5th Avenue en L'Avenida en van de Giuliano-restaurants in Hasselt, Genk en Maasmechelen Village zijn na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten.

Maar twee mannen zijn aangehouden. Het gaat om een leverancier van witte kassa's uit Zutendaal en een programmeur van witte kassa's. Alles draait om informaticabedrog en fiscale fraude. Door gesjoemel met de witte kassa in de horecazaken wilden de zaakvoerders mogelijk belastingen omzeilen.

Meest gelezen