De Foyer #13: over één jaar Marrakech, de federale puzzel en De Warmste Week

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De Zevende Dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

Exact een jaar geleden stapte N-VA uit de federale regering omdat zij niet wilden dat de regering het VN-migratiepact, beter bekend als het Marrakechpact, zou ondertekenen. Het gewoel op het federale politieke toneel is sindsdien niet meer opgehouden. De nieuwe federale regering moet nog gevormd worden en dat verhitte de gemoederen de afgelopen weken. Vooral de gelekte informatienota van informateur Paul Magnette (PS) lokte heel wat discussie uit. Kamerfractieleiders Peter De Roover    (N-VA) en Kristof Calvo (Groen) gingen erover in debat.

En De Warmste Week komt er aan! Op 18 december trekken drie presentatoren van Studio Brussel naar Kortrijk. Vandaaruit zullen ze Vlaanderen warm maken om talloze goede doelen te steunen. Ook De Zevende Dag doet mee! De redactie koos ervoor om een actie op te zetten voor TEJO, dat is organisatie die zich inzet voor geestelijke gezondheidszorg bij jongeren. Jonge mensen kunnen er gratis en anoniem therapie krijgen. Oprichter Ingrid De Jonghe en Veerle Vermeulen van een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in Antwerpen kwamen uitleggen waarom ze onze steun goed kunnen gebruiken. 

Wilt u ook uw steentje bijdragen? Sms dan "MOK" naar 4342. Elke sms levert TEJO één euro op. En u kunt er zelf ook wat aan overhouden! We verloten namelijk een aantal van onze wereldberoemde Zevende Dag-mokken onder de gulle schenkers. Wie weet staat er binnenkort een exemplaar op uw ontbijttafel te blinken...

Beluister hier de dertiende aflevering van De Foyer:

Meest gelezen