De Ninoofse burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) en Vlaams minister van integratie Bart Somers (Open VLD).

Ninove krijgt 1 miljoen euro van Vlaamse regering om samenlevingsproblemen beter aan te pakken

De Vlaamse regering maakt 1 miljoen euro vrij voor Ninove, in Oost-Vlaanderen. Dat heeft minister van Samenleven Bart Somers gezegd tijdens een bezoek aan de stad. Ninove gaat daarmee de samenlevingsproblemen beter aanpakken. 

Het stadsbestuur wil onder meer 5 tot 8 bijkomende wijkagenten in dienst nemen om beter het hoofd te kunnen bieden aan de grootstedelijke problemen die uit Brussel komen overwaaien. 

Er komen ook extra buurtwerkers bij en maatschappelijk werkers zouden meer de straat op gaan. Op die manier zouden mogelijke problemen sneller gedetecteerd moeten worden.

"Maatschappelijke werkers zullen niet meer achter hun bureau werken maar op locatie. Zo kan je problemen effectief detecteren en de juiste hulpverlening aanbieden", zegt burgemeester Tania De Jonge van Ninove (Open VLD).

Ninove doe dat op een verstandige manier. Duidelijk lijnen trekken. Maar er ook voor zorgen dat niemand achter blijft.

Vlaams minister van integratie Bart Somers (Open VLD)

De aanpak valt in de smaak bij Vlaams minister Bart Somers. "Ninove zit in de schaduw van Brussel en wordt geconfronteerd met een instroom van mensen met een soms zwakker profiel", zegt de minister.

De Oost-Vlaamse stad, waar uiterst rechts electoraal sterk staat, zal bijkomende politie inzetten, maar bekijkt ook hoe bijvoorbeeld hulp bij huiswerk tot sociale mobiliteit kan leiden. "Ninove doe dat op een verstandige manier. Duidelijk lijnen trekken en kordaat waar nodig. Maar er ook voor zorgen dat niemand achter blijft", aldus de minister. 

Meest gelezen