Videospeler inladen...

Politie-achtervolging eindigt met zware crash in Rumst

In Rumst, in de provincie Antwerpen, is een achtervolging door de politie geëindigd met een zware crash, met twee gewonden. Op een kruispunt botste de achtervolgde auto tegen een ander voertuig. De achtervolgde auto belandde over een omheining, in de voortuin van een woning, waarna de auto in brand vloog.

De achtervolging was vanochtend vroeg begonnen aan de E19 in Mechelen. Een snel rijdende auto trok daar de aandacht van een politiepatrouille. De politie maakte duidelijk dat bestuurder zich aan de kant moest zetten voor een controle, maar de bestuurder reed door. Daarop zette de politie van de zone Mechelen-Willebroek de achtervolging in.

De achtervolging eindigde rond 6 uur met een crash, op het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Bussestraat, zegt burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA), die ter plaatse is geweest. “De achtervolgde auto was door een rood licht gereden, met een snelheid van zo’n 100 km/u en is daar tegen een kruisend voertuig gebotst”, legt de burgemeester uit.

(Lees verder onder de foto)

De achtervolgde auto belandde vervolgens over een omheining, in de voortuin van een woning. De auto is daarna onmiddellijk in brand gevlogen, maar de bestuurder heeft zich in veiligheid kunnen brengen.

Hij werd onmiddellijk aangehouden en voor verzorging naar het ziekenhuis van Mechelen gebracht, net als de lichtgewonde bestuurder van het aangereden voertuig.

Waarom de bestuurder de politiecontrole heeft genegeerd, wordt nog onderzocht door het parket. De verdachte heeft voorlopig geweigerd om mee te werken.

Meest gelezen