Invision

Amerikaanse "emo rapper" Juice WRLD (21) overleden

De Amerikaanse rapper Juice WRLD (21) is overleden. De muzikant werd onwel op de luchthaven van de Amerikaanse stad Chicago en is later in het ziekenhuis overleden. Een jaar geleden brak hij door toen hij de song "Lucid dreams" op het internet postte.

Zondagmorgen zakte de net 21-jarige Juice WRLD (echte naam: Jarad Anthony Higgins) in elkaar op Midway International Airport in Chicago. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar is hij overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van de politie was er geen kwaad opzet in het spel.

Juice WRLD begon als tiener met rap en hip hop en zette zijn muziek online op de streamingdienst SoundCloud. In 2017 postte hij een volledig album op internet. Vorig jaar brak hij door toen twee van zijn songs "All girls are the same" en "Lucid dreams" door het grote publiek én platenmaatschappijen werden opgepikt. Het leverde hem een winstgevend platencontract op.

Emo rap

Zijn muziek wordt omschreven als "emo rap", een genre dat beïnvloed wordt door hip hop en alternatieve rock. Juice WRLD liet thema's waar hij zelf mee worstelde in zijn muziek aan bod komen: mentale gezondheid, depressie en drugs.

De videoclip van "Lucid dreams", met een sample van "Shape of my heart" van de Britse zanger Sting uit 1993,  is al meer dan 390 miljoen keer bekeken. Hij bracht 2 solo-albums uit: "Goodbye & good riddance" (2018) en "Death race for love" (2019).

Hij werkte samen met onder anderen Ellie Goulding en Nicki Minaj. Op Instagram had hij 8,9 miljoen volgers.

Meest gelezen