Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Medebedenker van "Ice Bucket Challenge" ten voordele van spierziekte ALS overleden op 34-jarige leeftijd

De voormalige Amerikaanse honkballer Pete Frates is op 34-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de spierziekte ALS. In 2014 bedacht hij samen met de Amerikaanse golfer Chris Kennedy de "Ice Bucket Challenge" ten voordele van  ALS.

De Amerikaan Peter Frates, die mee achter de actie "Ice Bucket Challenge" zat, is op 34-jarige leeftijd aan de gevolgen van de spierziekte ALS overleden. 

De oud-honkballer Frates bedacht de "Ice Bucket Challenge" in 2014 samen met de Amerikaanse golfer Chris Kennedy. In de zomer van dat jaar goten duizenden mensen een emmer ijskoud water over het hoofd en de filmpjes daarvan werden op sociaalnetwerksites geplaatst. Met de actie werd geld ingezameld voor onderzoek naar de spierziekte ALS.

De actie ging viraal en verschillende bekende sporters, acteurs en politici namen deel aan de "Ice Bucket Challenge". In de VS werd in de zomer van 2014 meer dan 100 miljoen euro ingezameld voor onderzoek naar ALS.

Frates is omringd door zijn familie overleden na een "heroïsche strijd" tegen ALS.

Videospeler inladen...

Meest gelezen