Tweet voorpagina Daily Mirror

Journalist duwt schrijnende foto onder de neus van Britse premier Boris Johnson, maar die weigert te kijken

Een journalist van de commerciële zender ITV heeft de Britse eerste minister Boris Johnson geconfronteerd met een foto van een vierjarige jongen, liggend op een stapel jassen, in een ziekenhuis. De foto moet de gevolgen aantonen van de besparingen in de Britse sociale zekerheid. Johnson weigerde naar de foto te kijken. 

Het is een bevreemdend fragment televisie. Schrijnend ook. De journalist dringt er herhaaldelijk bij eerste minister Boris Johnson op aan dat hij de foto zou bekijken. Eerst weigert Johnson ook maar een blik te werpen op de smartphone van de journalist. Het wordt pas echt bizar wanneer Johnson de smartphone neemt, en die prompt in zijn jaszak steekt.

Bekijk hieronder de beelden en lees voort onder de tweet:

Johnson blijft maar herhalen dat hij, mocht hij de verkiezingen winnen, massale investeringen zal doen in de Britse gezondheidszorg, die overigens gratis is voor iedereen. Maar het fragment toont wel op een pijnlijke manier aan dat de National Health Service, na tien jaar soberheidsbeleid van de Conservatieven, in een lamentabele toestand verkeert. (lees voort onder de tweet)

Boris Johnsons rivaal, Labourleider Jeremy Corbyn, reageerde snel: "Het is een schande. We moeten investeren in onze openbare diensten, en een einde maken aan de bezuinigingspolitiek."

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen