Geen Miss Universe-kroontje voor Angeline Flor Pua: "Ik ben uiteraard teleurgesteld"

In Atlanta in de Verenigde Staten is de Zuid-Afrikaanse Zozibini Tunzi (26) verkozen tot Miss Universe. Angeline Flor Pua, Miss België 2018, werd nochtans getipt als favoriet, maar overleefde de voorrondes niet. "Dat was ook voor mij een verrassing. Ik ben teleurgesteld", zegt ze op Radio 2 Antwerpen.

"Het is mij helaas niet gelukt om deze wedstrijd te winnen", vertelt Angeline Flor Pua vanuit Atlanta in "Start Je Dag". De Antwerpse Miss België van 2018 werd nochtans op voorhand getipt als een van de favorieten, maar overleefde de voorrondes niet.

"Vraag me niet waarom ik niet naar de finale mocht. Dat was ook voor mij een grote verrassing. Ik had nochtans een heel goed gevoel bij de jurygesprekken. De enige verklaring is dat er dit jaar heel veel mondige en sterke kandidates waren. Dat neemt niet weg dat ik teleurgesteld ben."

Slapen naast Miss Universe

Uiteindelijk mocht de 26-jarige Zozibini Tunzi uit Zuid-Afrika het felbegeerde kroontje van Miss Universe opzetten. "Ze is een verdiende winnares", zegt Flor Pua. "Zozibini is heel spontaan en down to earth. Ik ken ze ook vrij goed, want ze sliep twee kamers verder dan de mijne."

Angeline laat het in elk geval niet aan haar hart komen. "Het is hier nu kwart voor één in de nacht en de afterparty is nog volop bezig. Het was een once in a lifetime kans om hier voor België te zijn", besluit ze.

"Leiderschap voor vrouwen"

Zozibini Tunzi uit Zuid-Afrika is dus de nieuwe Miss Universe.  Tijdens de jurygesprekken maakte ze indruk door haar betoog over leiderschap voor meisjes."Dat heeft heel lang ontbroken in jonge meisjes en vrouwen, niet omdat we niet willen, maar om datgene wat de maatschappij wil dat we zijn."

De nieuwe Miss Universe had ook een online campagne waarin ze Zuid-Afrikaanse mannen aanspoorde om wat zij omschreef als "liefdesbrieven" te schrijven aan de vrouwen van Zuid-Afrika. Eredames zijn Madison Anderson (Miss Puerto Rico) en Sofià Aragon (Miss Mexico).

AFP or licensors

Meest gelezen