Medegevangene van gedode gedetineerde aangehouden voor moord

In de gevangenis van Sint-Gillis is een medegevangene van de gedetineerde die vorige week om het leven is gebracht, aangehouden voor moord. Dat zegt het parket van Brussel. Het gaat waarschijnlijk om de celgenoot van het slachtoffer. Wat er precies gebeurd is, wil het parket niet kwijt. 

In het onderzoek naar het gewelddadig overlijden van een gedetineerde in de gevangenis van Sint-Gillis vorige week, is er volgens het parket van Brussel sprake van moord. “Er is een verdachte opgepakt en in verdenking gesteld voor moord”, zegt woordvoerder Denis Goeman. “Het gaat om een andere gedetineerde, maar meer informatie over zijn identiteit kan ik niet geven.”

Uit de autopsie vrijdag bleek dat het slachtoffer met geweld om het leven was gebracht, maar meer informatie over de precieze omstandigheden van het overlijden wil het parket niet kwijt.

Meest gelezen