Podcast De Tijdschijf: Caroline Pauwels selecteert uit haar platenkast deze vier nummers die over hier en nu gaan

Rector Caroline Pauwels van de VUB is een vrouw van evenwichten. Voor deze Tijdschijf koos ze vier nummers. Twee keer Nederlands, twee keer Frans. Twee mannen, twee vrouwen. Een Vlaming, een Vlaamse en een Franstalige Brusselaar, en een Franse. En dan een keer ook onevenwicht: allevier jongeren, niet of nauwelijks ouder dan de studenten van haar universiteit. Eerder dit jaar kreeg Caroline Pauwels te horen dat er een ziekte in haar lijf zit. Ik vecht niet tegen de kanker, ik vecht voor het leven, zegt ze daarover. In deze Tijdschijf komt ze op voor gelijke kansen, maar evengoed voor het grijpen van die kansen, en ook voor liefde.

Luister hier naar de podcast

Jongeren horen dat ze levenslang moeten leren, maar dat robots hun werk zullen afnemen, en dat het klimaat de wereld om zeep helpt. Je zou voor minder twijfelen aan de goede bedoelingen van sommige generaties.

Metoo is even doorgeslagen, maar blijft hard nodig

Videospeler inladen...

De playlist van Caroline Pauwels

Binnenkant, van troetelrapper van het moment Brihang. Caroline Pauwels ziet op haar universiteit dagelijks jongeren die van buiten zo mooi, maar van binnen zo brak zijn.

Nog zo een troetelartiest: Angèle, die na al het Metoo-"geweld" alle mecs op hun nummer zet die dat nu toch nog nodig zouden hebben. 

De troetelartiesten verdringen elkaar: Zwangere Guy, die ondanks zijn steile klim naar succes nog dikwijls last heeft van een Niemand-gevoel.

Caroline Pauwels was wat geschrokken van de somberheid van haar muzikale keuze. Op het laatste moment kapte ze er nog een geut levenslust bij: Je veux, van Zaz.

Volgende week

Volgende week een duik in de bankenwereld: Véronique Goossens, hoofdeconoom van Belfius.

Meest gelezen