2.000 kilo cocaïne onderschept in Antwerpse haven, Nederlandse verdachte gevat door container toch verder te sturen

In de Antwerpse haven is een lading van 2.000 kilogram cocaïne onderschept. Door de container verder te sturen richting de eindbestemming in Nederland kon de Nederlandse politie ook een verdachte oppakken.

In de haven van Antwerpen werd een tijd geleden maar liefst 2.019 kilo cocaïne onderschept. De cocaïne zat verstopt tussen zakken meststof die opgeslagen lagen in een container die afkomstig was uit Colombia en als eindbestemming Nederland had. De Belgische douane haalde de cocaïne uit de container, vernietigde die, maar stuurde de container vervolgens wel door naar het afleveradres in Nederland. 

Toen de container uiteindelijk afgeleverd werd bij een bedrijf in Alphen, drong een arrestatieteam van de de politie op woensdag 27 november de loods binnen. Een man van 25 uit Rotterdam kon bij de actie opgepakt worden. 

Meest gelezen