Ouders van 9-jarige student aan Universiteit Eindhoven maken einde aan opleiding na onenigheid over studietraject

De in Oostende geboren Laurent Simons (9) is niet langer een student aan de Eindhoven University of Technology. De universiteit maakt in een mededeling bekend dat de samenwerking met de 9-jarige student wordt stopgezet na onenigheid over het studietraject van de jongen. De ouders hebben beslist om de opleiding stop te zetten.

Vorig jaar behaalde de 8-jarige Laurent Simons zijn diploma middelbaar onderwijs op de Sint-Jozefhumaniora in Brugge. Laurent heeft een Belgische vader en een Nederlandse moeder en woont gedeeltelijk in Nederland.

De ouders van Laurent Simons beslisten om hun zoon verder te laten studeren aan de Eindhoven University of Technology. Daar werd een speciaal traject voor de piepjonge student uitgewerkt. De universiteit meldt nu dat het onmogelijk is om de 9-jarige Laurent Simons binnen de tien maanden te laten afstuderen. De samenwerking wordt stopgezet.

"Vandaag heeft er een gesprek plaatsgevonden met de ouders van onze jongste student, de 9-jarige Laurent Simons. In dat gesprek heeft de vader herhaald dat het zijn uitdrukkelijke wens is dat zijn zoon Laurent op 9-jarige leeftijd zijn bachelordiploma haalt. Die wens betekent dat hij binnen tien maanden zijn studie succesvol moet doorlopen, een studie waar normaal drie jaar voor staat", meldt de universiteit.

"Laurent is een ongekend getalenteerde jongen, die een exceptioneel studietempo heeft. De universiteit acht deze beoogde einddatum echter niet haalbaar gezien het aantal tentamens dat Laurent nog zou moeten halen voor zijn tiende verjaardag, op 26 december", klinkt het.

Volgens de universiteit hebben de ouders van Laurent beslist om de studie van Laurent aan de Eindhoven University of Technology stop te zetten. "De universiteit vindt het voor Laurent spijtig dat de samenwerking hier eindigt en wenst hem veel succes voor de toekomst", besluit de universiteit.

Meest gelezen