5 jongeren breken in bij school in Anderlecht: mishandelen slapende leraar en stelen zijn auto

Vijf jongeren hebben afgelopen nacht ingebroken in een school in Anderlecht. Eens ze waren binnengedrongen, hebben ze een leraar die er lag te slapen, vastgebonden en geslagen. Daarna vluchtten de jongeren met zijn auto weg en veroorzaakten ze een ongeval in Sint-Jans-Molenbeek. 

Volgens de directie van de school zijn de jongeren binnengeraakt door een raam te forceren. Eens binnen, spoten ze een brandblusapparaat leeg en vernielden ze zowat de hele inboedel. In de school troffen ze ook een leraar aan, die ze vastbonden en mishandelden. De leerkracht was er aan het slapen, maar het is niet duidelijk waarom. Nadien sloegen de vijf op de vlucht met zijn auto. Enkele minuten later werd die auto beschadigd teruggevonden in Sint-Jans-Molenbeek. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. 

Het Brussels parket is alvast een onderzoek gestart voor diefstal met geweld en bedreigingen. Het lab van de federale politie voerde een sporenonderzoek uit in de school en in de auto van de leraar. 

Het zou niet om leerlingen van de school gaan, meldt de directie. 

Meest gelezen