Café in Sint-Pieters-Leeuw overvallen met opvallende buit: 23.000 euro uit de spaarkas

In Sint-Pieters-Leeuw hebben drie overvallers vrijdagavond de spaarkas van café De Zuunbeek leeggeroofd. De daders sloegen uitgerekend toe op de avond dat het geld uitgedeeld werd aan de spaarders. Ze gingen er uiteindelijk met zo'n 23.000 euro vandoor.

Afgelopen vrijdag hebben drie gemaskerde mannen in Sint-Pieters-Leeuw een overval gepleegd op café de Zuunbeek. Het nieuws raakte nu pas bekend. Opvallend is dat die avond de stamgasten hun enveloppe met het spaargeld konden ophalen. Maar blijkbaar waren ook criminelen op de hoogte dat er geld te rapen viel.

“Twee verdachten arriveerden in een Mini met onbekende Franse nummerplaat”, aldus woordvoerster Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. “De chauffeur bleef aan het stuur zitten. Een derde verdachte was blijkbaar al binnen geraakt in het appartementsgebouw en opende de deur van binnenuit voor de tweede verdachte. Die had volgens een getuige een vuurwapen en hield de getuige onder schot.” De derde overvaller ging dan het appartement binnen en roofde enkele enveloppen.

Grote buit

De overvallers droegen bivakmutsen om onherkenbaar te blijven. “Een aantal leden had hun geld al teruggekregen”, laat Vercarre nog weten. Toch was de buit nog steeds groot want er zou in totaal zo’n 23.440 euro meegenomen zijn. De stamgasten van De Zuunbeek zetten het voorbije jaar elke maand een bedrag opzij dat dus vrijdagavond uitbetaald werd.

Meest gelezen