Videospeler inladen...

De Lijn heeft al 600 nieuwe chauffeurs aangeworven, dienstregeling in januari weer normaal

De Lijn heeft het voorbije jaar meer dan 600 nieuwe chauffeurs aangeworven. De vervoersmaatschappij kampte de voorbije maanden met ernstige chauffeurstekorten waardoor ze de dienstregeling op sommige plaatsen moest aanpassen. Maar binnen ruwweg een maand zou de dienstregeling weer normaal moeten zijn.

De Lijn kampt al langer met chauffeurstekorten. Met name in de Vlaamse rand rond Brussel schrapte de vervoersmaatschappij daarom vanaf begin november zelfs tijdelijk ritten op een twintigtal buslijnen. Die tijdelijke regeling is daar nog altijd in voege.

Intussen maakte het bedrijf volop werk van rekrutering, zegt Filip Claes, de personeelsdirecteur van De Lijn, in "De inspecteur" op Radio 2. "Wij hebben verschillende jobdagen en mediacampagnes gehouden. Daar zijn bijzonder veel kandidaten op afgekomen. Wij hebben intussen al meer dan 600 chauffeurs aangetrokken." Daarmee heeft De Lijn zijn oorspronkelijke ambitie om zeker 570 nieuwe chauffeurs aan te werven ruimschoots waargemaakt.

De nieuwe aanwervingen zullen er op termijn voor zorgen dat de dienstregeling weer normaal zal kunnen verlopen. Claes schat dat dat in de loop van januari het geval zal zijn. Of er dan een "sorrypas" komt voor de gedupeerde reizigers, zoals de NMBS eerder al eens had voorzien? "Daarover zijn we in overleg met de ombudsman", aldus nog Claes.

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen