Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Ivan De Vadder vrijwilligt: "Alleen wie chemo heeft gehad, kan beschrijven wat het is en hoe dat aanvoelt en smaakt" 

In aanloop naar De Warmste Week bezoeken drie VRT NWS-gezichten één van de meer dan 2.000 deelnemende vzw's. Ze ontdekken wat ze er als vrijwilliger voor De Warmste Week kunnen betekenen. Dat doen ze alledrie vanuit hun persoonlijke link met de thematiek waarvoor de organisatie zich inzet. Vandaag is politiek journalist Ivan De Vadder, die zelf genezen is van darmkanker, te gast in een koffiebar opgericht door een lotgenote na baarmoederhalskanker: "The Big C".

Politiek journalist Ivan De Vadder kreeg in 2014 de diagnose van darmkanker. Na een chemokuur en een revalidatieperiode van in totaal negen maanden pikte hij de draad van zijn job op de VRT-nieuwsdienst weer op. Maar na een maandenlange afwezigheid terugkeren naar de werkvloer, en daar in het alledaagse werkritme opnieuw meedraaien, is niet evident.

Stefanie Veraghtert (31) kreeg op haar 26e de diagnose van baarmoederhalskanker. Nadat haar behandeling was afgerond, viel ze in een zwart gat, en gooide ze haar leven volledig om. Ze startte een sociale onderneming voor jonge lotgenoten met kanker: "The Big C". In haar koffiebars stelt ze verschillende jongeren te werk die kanker hebben overwonnen.

Daarnaast is "The Big C" een ontmoetingsplek, waar mensen die geconfronteerd worden met kanker elkaar kunnen vinden. "Want lotgenotencontact is het meest genezende, authentieke en warme wat ik ooit heb gevoeld", zo vertelt Veraghtert.

Bekijk de video:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Wil je nog tot 24 december de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger voor De Warmste Week, bij "The Big C" of een van de andere goede doelen? Schrijf je dan in via de website van De Warmste Week: www.dewarmsteweek.be/vrijwilligerswerk

Meest gelezen