Archiefbeeld ter illustratie.
Nicolas Maeterlinck

Nederlandse magazines als vtwonen, Donald Duck en Libelle komen in handen van Belgisch DPG Media

DPG Media, het Belgische moederbedrijf van onder meer VTM en Het Laatste Nieuws, neemt de Nederlandse activiteiten van Sanoma over. Dat is de uitgever van enkele bekende magazines als Libelle, vtwonen en Donald Duck en de nieuwssite NU.nl. 

DPG Media, het bedrijf van de Belgische ondernemer Christian Van Thillo, heeft zich verder versterkt in Nederland met de overname van de lokale poot van de Finse uitgever Sanoma. DPG Media betaalt daarvoor 460 miljoen euro.

Sanoma Media Netherlands draaide vorig jaar een omzet van 424 miljoen euro. Er werken bijna 900 mensen (of om precies te zijn: "voltijdse equivalenten"). Het Finse bedrijf geeft in Nederland verschillende magazines uit die ook in ons land enigszins bekend zijn, zoals vtwonen, Libelle, Donald Duck, Story en Veronica Magazine. Samen zijn de magazines van Sanoma goed voor 1 miljoen abonnees. Met NU.nl heeft Sanoma ook een grote nieuwssite in handen. Die bereikt maandelijks 8 miljoen bezoekers.

In België geeft Sanoma bladen uit zoals Feeling Wonen en Gaël Maison. Ook die zitten in de overnameplannen, aldus DPG. De vrouwenbladen van Sanoma in België werden eerder al overgenomen door Roularta.

Nog goedkeuring vereist

DPG Media was al langer sterk aanwezig in Nederland. Het heeft er grote krantentitels als Algemeen Dagblad, Trouw en De Volkskrant in handen. In totaal werken er bij de Nederlandse poot van DPG zo'n 2.800 mensen voor een omzet van 746 miljoen euro. 

De overname is voorgelegd voor advies bij de betrokken ondernemingsraden en moet ook nog goedgekeurd worden door de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument en Markt.

Meest gelezen