Twee mannen die Ninove met katapult onveilig maakten, veroordeeld tot 30 maanden celstraf

Twee mannen die een jaar lang Ninove geteisterd hebben met het schieten van bolletjes, moeren en andere voorwerpen zijn veroordeeld tot 30 maanden effectieve celstraf. Ze staan in de streek bekend als de "bolletjesschieters". De twintigers schoten naar ramen, vitrines van handelaars, bushokjes en wagens.

Twee zogenoemde "bolletjesschieters" in Ninove zijn veroordeeld tot een effectieve celstraf van elk 2,5 jaar. De twintigers hadden dan ook heel wat op hun kerfstok, want ze maakten een jaar lang Ninove en omstreken onveilig door lukraak op eender wat te schieten. Ze schoten ondere andere op ruiten en auto's en veroorzaakten zo meer dan 80 incidenten.

Katapult

De herrieschoppers waren actief in Ninove, Haaltert, Denderleeuw en Liedekerke. Ze schoten op willekeurige doelwitten overal waar ze passeerden. Ze gebruikten daarvoor een katapult. Met bolletjes, moeren en andere voorwerpen schoten ze met de katapult naar ramen, vitrines van handelaars, bushokjes en wagens. Als bij wonder zijn er geen gewonden gevallen.

Dankzij een intensieve samenwerking tussen drie verschillende politiezones, telefonie-onderzoek en beelden van ANPR-camera's konden de twee gevat worden in december 2018.

kasto80

Meest gelezen