Videospeler inladen...

VN beloont Gent met prijs voor duurzaam voedselproject "Gent en Garde"

Gent heeft van de Verenigde Naties een internationale prijs gekregen voor het voedselproject "Gent en Garde". Daarmee gaat de stad onder meer de strijd aan tegen voedselverspilling.

De Verenigde Naties belonen klimaatacties over de hele wereld met "Climate Action Awards".  Bijna 700 bedrijven, organisaties en overheden dienden een dossier in, en vijftien inspirerende voorbeelden kregen een prijs. In de categorie "Planetary Health" ging de award naar "Gent en Garde". En daarmee is Gent de eerste Belgische stad met zo'n prestigieuze prijs in handen.

Gent lanceerde de voorbije zes jaar talrijke projecten die het voedselsysteem helpen verduurzamen. Zowel burgers als lokale actoren werden daar heel nauw bij betrokken. "Gent en Garde" bracht enerzijds kleinschalige initiatieven op gang, maar ook meer structurele wijzigingen in het voedselsysteem.

Grote eer voor een middelgrote stad als Gent

Tine Heyse, schepen voor Leefmilieu, Klimaat en Energie, is enorm blij met de VN-award. "Sinds de lancering van de voedselstrategie "Gent en Garde" in 2013, hebben we al verschillende prijzen mogen ontvangen. Maar dat nu ook de Verenigde Naties ons beleid prijzen, is een grote eer voor een middelgrote stad als Gent. De uitdaging wordt nu om onze voortrekkersrol te blijven waarmaken."

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen