WANNA-B FRAMED

Limburg vervangt bordeaux vuilniszakken door grijze (mét een nieuwe sluiting)

Vanaf 1 januari krijgen de meeste gemeenten in Limburg nieuwe vuilniszakken voor restafval. Limburg.net vervangt de huidige bordeaux zakken door grijze zakken. Die zijn gemaakt van gerecycleerd plastic en krijgen een andere sluiting.

De nieuwe vuilniszakken hebben flappen bovenaan, die je kruiselings dichtknoopt.  Ze moeten dus niet meer met een apart lintje worden dichtgebonden.  Ilse Luypaerts: "De sluiting van die nieuwe zakken hebben we in Lommel getest, in het Optimo-systeem. Daar werden ze als heel gebruiksvriendelijk ervaren. We hopen dat de Limburgers op die manier hun zakken gemakkelijker kunnen dichtknopen." 

Vanaf 1 januari verkrijgbaar

Die nieuwe grijze zakken liggen vanaf januari volgend jaar in de winkel.  En als mensen hun zakken gaan afhalen vanaf februari zijn dat ook de nieuwe grijze zakken. Maar je mag volgend jaar je bordeaux zakken uiteraard opgebruiken. 

Meest gelezen