Denemarken pakt 20 verdachten op die van plan waren om terreuraanslag te plegen

Op twintig plaatsen in Denemarken heeft de politie mensen gearresteerd. Het gaat om radicale moslims die van plan geweest zouden zijn om een aanslag te plegen. Ze zouden betrapt zijn bij het aankopen van wapens en explosieven.

De arrestanten zijn opgepakt in 20 steden over het hele land. Ze zijn niet allemaal verdacht van terrorisme. De harde kern zou komen uit een achtergrond van radicaal islamisme en zou gepoogd hebben om wapens en materiaal voor explosieven te kopen.

De Deense politie kon hen op het spoor komen na enkele tips. Vandaag is dan een grote operatie gebeurd waarbij de 20 werden gevat. 

Het terreuralarm in Denemarken is niet verhoogd, maar dat was al hoog na een aantal gelijkaardige incidenten. Zo is vorig jaar een Syrische asielzoeker opgepakt die plannen zou gehad hebben voor een aanslag. In het verleden was Denemarken ook al in het vizier gekomen van extremistische moslims nadat een krant en cartoon van de profeet Mohammed had gepubliceerd. Denemarken nam met F-16-gevechtsvliegtuigen ook deel aan de strijd tegen de terreurgroep IS in Irak.

Meest gelezen