Fietsers zwaargewond na ongevallen met vrachtwagens in Merksem en Brugge

Aan de Bredabaan in Merksem bij Antwerpen is een fietser zwaargewond geraakt bij een dodehoekongeval. Het slachtoffer kwam onder een vrachtwagen terecht. Ook in Brugge is een fietser zwaargewond geraakt bij een ongeval met een vrachtwagen.

De bestuurder wilde afslaan naar de Deurnsebaan en had de fietser niet opgemerkt. Die is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. De vrachtwagenbestuurder kreeg slachtofferzorg aangeboden.

Brugge en Aalst

Ook in Brugge is een man van 70 zwaargewond geraakt toen hij op zijn fiets werd aangereden door een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde even na 12 uur op het kruispunt van de Veemarkstraat en de Brugse Ring. Het was meteen duidelijk dat de situatie ernstig was.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en dienden het slachtoffer de eerste zorgen toe. De Bruggeling werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval is gebeurd.

Ook in Aalst gebeurde vanochtend (wellicht) een dodehoekongeval. Daarbij kwam een jongen van 11 om het leven.

Meest gelezen